5 Mayıs 2022 Perşembe

deneme bir ki deneme sesss

Evimiz iki oda bir salon , sobalı, mutfak balkonu var ,birde salon balkonu. Neden önce balkon çünkü çok severdim balkon demirlerine oturmayı   Salon da koltuk takımı alınana kadar iki yaylı divan vardı. Kış aylarında çocuklara yatak yapılır divanlara. Yün yorgan yastık çarşaf yatma vakti gelince getirilir yatak serilir sabah uyanninca katlanır yüklüğe konmak üzere yatak odasına götürülür . Yüklüğe babam koyardı yorganları çünkü bizim boyumuz yetmezdi . Eski model büfe var salonda, üstünde televizyon durur siyah beyaz. Sonra renklisi de alındı tabi. Büfenin camlı kısmında dantel örtüler birkaç tanesi kırılmış takımı bozulmuş kahve fincanı takımı ki bir iki tanesini biz kırmış olabiliriz,  kırmızı örgü elbiseli minik plastik bebek , bebeğin hikayesi acıklı biraz belki sonra anlatırım.  Birkaç mum büfenin kenarında , malum elektrik kesintisi sık yaşanır. Babam memur annem ev hanımı güya ama evde dikiş diker ücret karşılığı. Bazen de ücret yerine kanaviçe işletir dantel ördürür. Malum çocuklar büyüyecek evlenecek çeyiz lazım. Kız beşikte çeyiz sandıkta der eskiler. İki kardeştik o zamanlar bir kız bir erkek, uzun zaman sonra bir erkek kardeşim daha oldu. 
 Ben büyüğüm bir yaş,sessiz sakin kendi halinde, erkek yaramaz ,şımarık erkek çünkü imtiyaz sahibi , tek sebep erkek olarak doğması. Kız çocuk kız olarak doğarak hayata bir- sıfır yenik başlarmış o zamanlar. O zamandan bu zamana değişen ne var tartışılır tabi ki. 

Genelde bu coğrafyada bilindik bir hikaye öyle değil mi ? En başta annesi üzülmüş kızın oldu dediklerinde, nasıl olur olamaz erkek olmalıydı , ne derler bana sende anan gibi hep kız mı doguracaksın, al işte bı eksik etek daha. Yine çok zaman baba da demez mi bı oğlan doğuramadın diye. Der daha neler der. Ama benim babam öyle dememiş gözleri parlamış biraksalar uçacak mutluluktan kızım oldu , pamuk elli, elma yanaklı kimbilir ne güzel bir kız çocuğu olacak demiş. Keşke hep kızım olsaydı diyecekmis ilerde. El üstünde tutmuş kızını , çok sevmiş. Pek dile getirememiş ama , ayıp karşılanırmış çünkü. Olsun sessizce sevmiş. Oğullarını da sevmiş tabi. Aaa evet iki çocuktan seneler sonra bir oğulları daha olmuş demiştim. 
Yine de kızını daha çok sevmiş , daha çok el üstünde tutmuş. 

5 yorum:

  1. Yazmak her şeye iyi gelir doğru karar. Merakla bekliyoruz yenisini 🌺

    YanıtlaSil
  2. sonraaaa noluyooo :) çok güzeldi, hele ilk bölümdeki anılar yaaa, yazsana hep böyle anılardaaan :)

    YanıtlaSil
  3. Cok akici , keyifle okudugum, eskilere gittigim bir yazi..Yenilerini heyecanla bekliyorum.🤩

    YanıtlaSil
  4. Cok akici, keyifle okudugum, beni eskilere goturen, kaybettigim yakinlarimin kokusunu burnuma getiren bir yazi idi.Heyecanla yenilerini bekliyorum.🤩

    YanıtlaSil
  5. ne tatlı yazıydı bu yaaa :) baban iyi yapmış kızını daha çok sevmekle oh :)

    YanıtlaSil