21 Ekim 2022 Cuma

Sevgi Hırkası

Haydi Eskişehir yolcusu kalmasın , evet saat 21 Eskişehir yolcuları otobüsümüz kalkmak üzere, Bozüyük,Bilecik yolcu kalmasın. 
Varmı  çay, gaave ,nesgaavee isteyen , sıcak sıcak çay var gaaave vaar...
Otogarda insan sesleri motor seslerine karışırken , sigara içenler dumanlarını içmeyenlerin üstüne üflerken , icende icmeyende öksürürken, kadın en köşede ki bekleme koltuğunda oturmuş , elinde kitabı ,boş boş sayfalara bakarken ,bulutlu gözlerinin kenarında gözyaşları toplanmış ,aksak mı akmasak mı diye çırpınıyordu. Pembe küçük valizini koltuğun yanına bırakmış.valizin sapına hırkasını sıkıştırmıştı. Motiflerden oluşan ,sonbahar renklerinde ki hırkası. 5 sene önce motif grubu arkadaslariyla örmüş , annesiyle birlikte birlestirmisti hırkasını. Her sonbaharda ve her ilk baharda bir süre giyerdi,hayran hayran bakıp senmi ördün diyenlere sevgi hırkası bu derdi. Kızını bilmediği bu kocaman şehre bırakmaya gelirken yanına almıştı sevgi hırkasını. Şimdi her zamankinden fazla ihtiyacı vardı o hirkaya. 

Hem mutluydu, hem üzgündü . İki zıt duyguyu nasıl sigdirabilirdi kalbine.  Kızım güzel bir üniversiteye , en çok istediği bölüme yerleşti , artık kendi kanatlarıyla uçmaya başlama zamanı dedi kalbine. Kalbi hemen cevap verdi " saçmalama ,o daha küçücük çocuk , senin minik prensesin , bal kızın, nasıl kalır burada tek başına. " Al işte düştü gözyaşı , bir tane iki tane derken sağanak gibi boşalmaya başladı. Yok yok büyüdü benim kızım dedi kadın kalbine.  Yanlız da değil zaten , yurtta , okulunda,  sınıfında aynı yaşta müstakbel arkadaşları var. Yurt müdürü , okul öğretmenleri ,yol gösterecek ,yoluna ışık tutacak pek çok insan var ve en önemlisi  Allah var ,Allah'ın bana emaneti şimdi Allah 'a emanet. Allah var gam yok demedim mi sevgili kalbim.  Şimdi dilinde sessiz bir dua "Allah iyilerle karşılaştırsın, ayağına taş değmesin bal kızım ". 
Saatine baktı kadın , sonra perona döndü baktı ,gelmişti otobüs 10 dakika vardı kalkmasına. İzmir , haydi İzmir yolcusu kalmasın , çay, gaave , nesgaavee var , varmı isteyen. Kalktı yavaşça valizini bagaja verdi , hırkasını koluna aldı ,bindi otobüse ,oturdu tek kişilik koltuğuna , hirkasina sarıldı ,gömdü yüzünü hirkaya ağladı ağladı. Kalbi baskın çıkmıştı yine. 

8 yorum:

  1. Üniversiteli annesi olmak kolay mı beee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zormuş Sevim' cigim ama olması kacinilmaz.

      Sil
  2. ayyyy kıyamam yaaa :) sevgi hırkası da ne güzel deyim :) depresyon hırkasının yanına koymalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşver depresyon hırkasını deepciim , şimdi trend sevgi hırkası

      Sil
  3. Üniversiteli annesi olmak mı, sizin için zorlu ama çocuğunuz için denetimlerde dolu bir döneme girmişsiniz. Eve gelip bıcır bıcır bu deneyimleri sizinle paylaşacağı günlerin mutluluğu ile bekleyin. ❣️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor evet ama dediğiniz gibi geldiğinde onu dinlemek harika olacak

      Sil
  4. istediği bölümde okumak herkese nasip olmaz, tebrik ederim :)

    YanıtlaSil