25 Şubat 2019 Pazartesi

Meydan okuma da sona dogru ~24~

Dün kü konu başlığını bugün yazabiliyorum. Farklı şehirlerde yaşıyoruz belki de aynı şehirdeyiz. Ama herkesin önerisi farklı olacaktır. Bir gün de neler yapabilirim neler yer içerim .
Eskişehir'de 4 seneye yakındır yaşıyoruz fakat eşim buralı olduğu için senelerdir gelip gidip gezdik. Malum günlük tur gezileri var nereleri gezdirip neler yedirip icirirler bilemiyorum . Gezmeye trenle geldiğinizi varsaysam farklı otobüs farklı en iyisi siz arabanizla gelin . Adalar mesela porsuk nehrinin iki yanında kafeler var güzel bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz ordan isterseniz yürüyerek Köprübaşı ve oradan Odunpazarı'na geçebilirsiniz. Yürümek beni bozar derseniz tramvay var hemen bilet alıp atlayın tramvaya odunpazarı için otogar tramvayina binin Atatürk lisesi durağında inin.

 Yürüyerek geçerken bu giybetci teyzelerle karsilasmaniz olası.
Odunpazarı'nı gezerken evden kafeye dönüştürülmüş sevimli otantik kafelerden birisinde çi börek yiyebilirsiniz yada atlihan çarşısının orada ki salaş lokantada balaban kebap yiyebilirsiniz . Açıksa cam sanatları müzesine girin. Kurşunlu kulliyesini gezip cam atolyesini ziyaret edin. Arabanız varsa yukarı şelale parka çıkabilirsiniz . balmumu ve kurtuluş muzeleride odunpazarında yani bir taşla çok kuş vurmak diyelim . Hemen bir taksiye atlayıp sazova parkına geçebilirsiniz .
 Bilim müzesi miniaturk su altı müzesi masal satosu parkta yer alıyor.

 Iki fotoğraf adalardan.


Fotoğraflar eski oldu biraz kusura bakmazsiniz diye umuyorum. Eskiden turist gibi gezerken çok fotoğraf çekerdim hepsi pc de kaldı. Artık yerleşik hayata geçtik fotoğraf koleksiyonum azaldı. Gelin gezin çok güzel şehir. 

1 yorum: