Düşünüyorum aklıma gelmiyor. Mutlaka kullandığım ipuçları püf noktaları var ama yazıya dökmeye gelince dut yemiş bülbül gibi kalıyor insan.
Mutfakla ilgili mesela yemek için soğan kaçırırken bir çay kaşığı toz şeker koyarsanız yemek daha lezzetli oluyor.
Keki kalıba döktükten sonra tezgaha birkaç kez tık tık vurunca hava kabarciklari çıkıyor ve fırını da önceden ısıtmıyorum kek güzel kabarıyor. Yeni öğrendim yarım bardak su koymak iyi oluyormuş bunu daha denemedim.
Aklıma daha fazlası gelmedi ama söz geldikçe yazıyı düzenlerim tekrar.
Ha birde kahvenin köpüklü olması için soğuk suya kahveyi koyup hızlıca iyice karıştırıyorum ve kısık ateşe koyuyorum baya güzel köpük oluyor.
Kahve pişirmenin püf noktası için teşekkür ederim ... Selam ve Dua ile...
YanıtlaSilRica ederim inşallah işinize yarar .
SilKahev püf noktasını ben de uyguluyorum iyi sonuç çıkıyor hep :)
YanıtlaSilEvet değil mi güzel oluyor kahve
YanıtlaSil