27 Ekim 2014 Pazartesi

Örgüler, tokalar

Bu model çok hoşuma gitti hemen başladım elimdeki onca yarım örgüye rağmen. Nedense yeni bir örnek görünce dayanamıyorum başlıyorum sonra bir köşede yığın halinde kalıyor yarımlar.

Bu ciciler kızımın arkadaşlarına toka olarak hediye edildiler. Üç senedir gelenek haline getirdiğimiz bir günümüz var kuzunun ilkokul arkadaşları ve anneleriyle. Bu sene çocuklar ortaokula başladılar farklı okullardalar ama biz buluşmaya devam ediyoruz ve her buluşmada çocuklardan birinin doğumgününü kutluyoruz. Doğumgünü çocuğuna hediyeler geliyor tabiki ve o da arkadaşlarına minik hediyeler veriyor. Bizde bu sene kızlar için toka hazırladık erkeklere yapamadık tabiki, onları yapışan not kağıtları ve balonla kandırdık.




posted from Bloggeroid

24 Ekim 2014 Cuma

Tarhana yaptım ben

Bayram tatilinden önce yoğurduğum tarhanamı tatil dönüşü döktüm. Normalde en az 21 gün bekletilir bizde tarhana benimki araya bayram girince 25 gün beklemek zorunda kaldı. Tabiki gayet lezzetli oldu. Ama acısı az olmuş nasipse seneye acı biberi daha fazla katıcam.

Tarifi var elbette tarhananın ama daha sonra yazacağım.

Şimdilik yanlız resimler var :))
posted from Bloggeroid

3 Ekim 2014 Cuma

Örgü

Yine amigurumi örme çabasındayım bu aralar. Parçalar birlestiğinde sevimli bir köpek ortaya çıkmasını umuyorum.

Bu sevimli çalışma tamam dondurma ama toka olacak bir dondurma. Hayal ürünü demek isterdim fakat diyemiyorum n yazık. Tamamen kopya yada esinlenme diyelim biz ona en iyisi. Bir arkadaşım kızına almış bende kızıma òrdüm. Farklı şekillerde çalışmalarım olacak yakında :))

Veee elimdeki bir sürü yarım örgüye rağmen aklımda deli sorular ne örsem ne örsem ....

posted from Bloggeroid