Ipim kartopu Jersey. Şiş 5 numara.
68 ilmek başlıyoruz. 3 sıra haroşa örüyoruz.
Harosanin son sırasında 2 düz bir kes bir dola başlayıp 1 düz 1 kes 1 dola şeklinde sıra sonuna geldik dönüşte hepsini düz ördük yakada sonradan zincir örüp geçireceğimiz delikler oluştu. Sonra ki sırada ayırma işlemini yapıyoruz. 14 düz bir dola (ipi şişe ormeden almak demek ) 2 düz 1 dola 8 düz 1 dola 2 düz 1 dola 16 düz 1 dola
2 düz 1 dola 8 düz 1dola 2 düz 1 dola 14 düz ördüm onlerden 6 sar ilmek haraşo olacak. Haraşo dışında ki kısımları ters örüyoruz..
3 sırada yine düz başladık 1 dola 2 düz yaptığımız kısımlarda 1 dola 4 düz yapacağız. Böylece delikli kısımlar yanlara doğru açılmış olacak fotoğrafta görülüyor .bu şekilde kol ayrımına kadar 15 deligimiz olacak alt alta. Ip kalın biraz o yüzden 15 ıp ince olsaydı daha fazla artirmamiz gerekecekti. Kolları ayırmak için kol kısımlarına 3 er sıra haraşo örüp kol ağızlarını kapatıyoruz. Örgüye önler haraşo kalan kısımlar düz olarak devam ediyoruz . kol ayrimindan sonra bir karış orsek yetiyor beden kısmına. Tabi düğme deliği açmayı unutmayalım .her 10 haraşo disinde bir delik yaptım ben.
Ne yazacağıma karar vermediğim için aşamaları fotograflamadim acemiligime geldi. Bir daha ki yazılarımda tariflerimi bol fotoğraflı hazırlayayım.
Kolay gelsin.
Emeğinize sağlık yapacaklar için kolaylıklar dilerim :) ... Selam ve Dua ile ...
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilBu tarif fikrine bayıldım , bildiğini paylaşmak çok güzel birşey :)
YanıtlaSilEmeğine sağlık
En güzeli paylaşmak :)
SilAh bi de bunun bize kadar olanından sayılar filan paylaşsan. Bi yapmadım gitti bu yakadan başlama işini. Gönlüne, eline sağlık Gonca.
YanıtlaSilBu aklımda olsun bize göre tarif te vereyim :)
SilNe kadar tatlı bir de rengarenk emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilEllerinize sağlık, örmek isteyenlere ne güzel yardımcı olur bu tarif ♥
YanıtlaSilUmarım anlaşılır olmuştur:)
SilYuppi! Her ay farklı bir tarif ziyaret edeceğiz :) Emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilInsallah düzenli yazabilirim
SilGüle güle giysin güzellik.
YanıtlaSilEmeğinize sağlık.