26 Aralık 2016 Pazartesi

Güz okuma şenliği puanım


Güz okuma şenliği dün itibariyle sona erdi.



Tabi ki yine listenin üzerinde düzenledim okuduğum kitapları. Biraz geç başladım ve iş ,nöbet ,örgülerim derken fazla kitap okuyamadım. Yine de eğlenceli geçti malum katılımcılar arasında motifçi arkadaşlarımda vardı.

Fotoğrafta olmayan Fadiş var birde.
Toplam okuduğum sayfa sayısı 2089
Alfabetik sırada 4 kitap :70 puan
Ve diğer 4 kategoriden birer kitap 40 puan
Toplam puanım 130 yapıyor.
posted from Bloggeroid

20 Aralık 2016 Salı

Motifler bitti gitti

Birinci ay motifleri bitirdim ve hatta yerine ulaştı bile.

Bu süveteride araya sıkıştırdım ve motiflerle birlikte yakışıklı bir delikanlıya gitti. Güzel günlerde sağlıkla giysin inşallah.


Yünlerimi düzenledim gözümün önüne yerleştirdim. Bu kış bitirmek istiyorum inşallah. Her ne kadar ara sıra dayanamayıp yenilerini alsamda umudum var bitirebileceğime dair.
posted from Bloggeroid

11 Aralık 2016 Pazar

Başlıksız


Bazen dalıp gidersin pencereden dışarıya ,bakarsın havaya,ağaçlara ,insanlara... aklından geçenlere bakarsın. Belki söylenmemiş bir kelime bir daha asla söyleyemeyeceğin yada söylenmiş ama geri alamayacağın bir sözcük. Okumak isteyipte okuyamadığın kitap yada defalarca okuyup yine elinde olsa okuyacağın o eski kitap. Dalarsın bazen bakarken evinin penceresinden uzaklara, çocukluğuna ,gençliğine ,gerçekleşen hayallerine ,gerçekleşmeyen hayallerine... kimine oldu diye şükredersin ,kimine olmadı diye. Birkaç damla yaş süzülürken gözünden özlersin ....
posted from Bloggeroid

16 Kasım 2016 Çarşamba

Bitenler


Maviş hırkam bitti düğmeleri dikildi giymeye başladım.

Birkaç sene önce motiflerini yapıp birleştirmeye başladığım şal bitti. Anneme göndereceğim onun için başlamıştım.

Şeker portakalı bitti. Minik,yaramaz,akıllı,güzel çocuk zeze... fakirliğin çocuk aklıyla yorumlandığı güzel bir kitap seneler önce okumuştum yine okudum beğendim. Tavsiye ederim okuyun.
posted from Bloggeroid

10 Kasım 2016 Perşembe

Bugün hüzün ...

Yorgunum bu günlerde yaş ilerledi o yüzden mi acaba. Belli bir sebep yoksa bile insan yorulabilirmi ,gönül yorgunluğu belki. Seneler önce kalbime ağır değil gibi duranlar zaman geçtikçe ağırlaştı galiba. Bir fotoğraf belki bir mesaj bazen bir an seneler öncesine bir kapı aralayıverir ya işte öyle birşey benim yorgunluğum.

Biz çocukken bayramlar çok coşkulu kutlanırdı şimdi bir yürüyüş birkaç şiir sonra haydi evlere. Çok iyi yetiştirilmedik sanırım yada başka başka hayat gaileleriyle dolduruldu hayatımız nedense sessiz sedasız izliyoruz dünyayı. Yada izlemiyoruz gelişine yaşıyoruz belki. Bekliyoruz yeni bir kurtarıcı gelir diye ama gelmez. Bazı fırsatlar bir kere çıkar karşımıza sonrası bize kalmış ister alır yürürüz fırsatı daha ileriye gideriz ister bana bu yeter deyip otururuz...

Hırka devam ediyor tarafımdan örülmeye ,beden kısmındayım. Düz trabzan olduğu için zor ilerliyor.

posted from Bloggeroid

29 Ekim 2016 Cumartesi

Kitap,örgü


Oz bitti nihayet. Adam Fawer'den beklenmeyen performans. Bir daha ki kitabını alırmıyım bilmem, en azından ilk alanlardan birisi olmam eminim.

Gelsin yeni kitaplar yazacağım ama şeker portakalı seneler önce okuduğum bir kitap. Tekrar okumak istiyordum güz okuma şenliğine nasip oldu.

Aynı zamanda iki kitap okuyabilirmiyim ,test aşamasındayım.

Örgüsüz post kitap sevmeyen dost olmaz diyorum ki sanırım güzel atasözü oldu. Robası motifli gökkuşağı hırka başladım. Mavi renkli yakadan başlamalı hırkam bitti bu arada, düğmelerini dikip eklerim yakında sevgili bloguma.
posted from Bloggeroid

22 Ekim 2016 Cumartesi

Kitap,kitaplar

Çocukluğuma döndüm sanki.


Güz okuma şenliği kapsamında okuduğum ilk kitap. Adam Faver' den beklenmedik performans elbette ki negatif anlamda... seneler öncesinin oz büyücüsü kitap olarak çıktı karşıma. Neyse ki yazılar büyük ve masal gibi okunup gidiyor.

Ev boyanıp temizlendi ve en zevkli işlerden birisi kitaplık yerleştirme faslı yapıldı. Okunmuş ve okunmamış kitaplar ayrıldı etkinlik kitapları seçildi...
posted from Bloggeroid

18 Ekim 2016 Salı

Güz okuma şenliği








http://fgofilmdizianime.blogspot.com.tr/2016/10/guz-okuma-senligi-2016.html?m=1 güz okuma şenliğine katılayım dedim sevgili Nilgün ve Nesli'den aldığım cesaretle. İnşallah okuyabilirim seçtiğim kitapları. İlk olarak Adam Fawer' dan Oz ile başladım haydi bana kolay gelsin.
posted from Bloggeroid

11 Ekim 2016 Salı

Etkinlik


Instagram da @bab_crochet güzel bir etkinlik planlamış. Kasev Vakfı huzurevinde kalan emekli öğretmenlerimiz için diz örtüsü yapalım demiş. Davete icabet etmek gerekir deyip başladım motiflere ,ip alize diva motifler güzel ama diva birazcık yanlış seçim olmuş diz örtüsü için. Yinede örebildiğim kadar ördüm gönderdim.

Tabi ki motifci arkadaşlarımla bizimde katkımız olsun diyerek birer tane daha diz örtüsü ördük sevgili şefimiz Nilgün www.nilgunkomar.com sitesinin sahibesi bizim adımıza ulaştıracak öğretmenlerimize örtüleri.

Kilo durumum vehametini korumakta maalesef.
posted from Bloggeroid

10 Eylül 2016 Cumartesi

Sonra büyümüş çocuk ve kendini hiç kimseye zorla sevdiremeyeceğini farketmiş...

posted from Bloggeroid

3 Eylül 2016 Cumartesi

Yine kitap





Satranç zehirlenmesi diye bir hastalık mı varmış ben yeni öğrendim. Motif etkinliğinde kızıma hediye geldi aslında bu minik kitap. Tabii yine birlikte okuduk arkadaşlarımla. Daha uzun yazılabilirdi bu güzel kitap ,kısa sürede bitti ben 1 günde okudum sevgili Nilgün Komar 1 gün ve Hatice namı diğer uzmanamatör bikaç saatte bitirdi yanlış hatırlamıyorsam.

Satranç bu kadar kısa sürede bitince Eve Dallas serisine sert bir geçiş yaptım. Her zaman ki gibi harika. Serinin son kitabı portredeki ölüm.

posted from Bloggeroid

2 Eylül 2016 Cuma

Kitap

Motif sever arkadaşlarımla kitap grubu oluşturduğumuzdan beri daha sık kitap okuyup bitirmeye başladım. La sonsuzluk hecesinden sonra yıllar önce okuduğumuz simyacı yı tekrar okumak çok iyi oldu.


Kişisel menkibe ana tema ve amacına ulaşmak için yola çıkan genç adam engellerle,amaçsız insanlarla , savaşla ve aşkla dolu yolda ilerlerken okuyucu kendini çölde yada mısır piramitlerinde hissedebilir. Okumayan varsa kesinlikle tavsiye ediyorum.


posted from Bloggeroid

1 Eylül 2016 Perşembe

Tatildeyiz biz

Huzur, sessizlik ,dalgaların hışırtısı tatil güzel şey vesselam.

Çiçekleride unutmamak gerek



Hurma ağacının gövdesinden fışkıran incir ağacı da dursun şurada

posted from Bloggeroid

30 Ağustos 2016 Salı

Merserize bluz


Ipim alize diva tığ 3 numara ve kendime merserize bluz başladım.

Baya ilerledim hatta bir parçası bitmek üzere.


Bu son hali. Bakalım bitmiş hali nasıl olacak.
posted from Bloggeroid

21 Ağustos 2016 Pazar

Kitaplar diyetler


Alerjik rinit sahibiysen alerji ataklarına hazırlıklı olmalısın. Birkaç gün antihistaminik kullanımı ve sonuç. Neyse bu hafta toparladım durumu ,Tam tatil öncesi pek hoş olmadı ama yapacak bişey yok.


Lontano bitti. Güzel yazmış yine Grange. Ama yarım bırakmış. Neyse ki devam kitabı varmış fakat henüz Türkiye'de yok . Napalım bekliycez artık. Beklerken boş durmak olmaz tabi ki sevgili motif sever arkadaşlarımla birlikte La sonsuzluk hecesi okuduk. Ben bayıldım bu kitaba insanlığın başlangıcı şeytanla imtihanı cennetin kokusu var bu kitapta. Tavsiye ediyorum okuyun.
posted from Bloggeroid

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Motif , spor,diyet


Minder örmeye devam ediyorum. Malum hava sıcak ne kadar örgü örmekten kopmak istemesemde yaz ayları aramıza giriyor. Yinede az da olsa örüyorum.

Spora ve sağlıklı beslenmeye devam tabi ki. Kızım serbest yüzebilsin diye spor salonuna kaydoldum. Sıkıcı aslında salonda spor yapmak ama o kadar para verdik gideyim bari modunda bile olsa faydalı oldu. En azından mecbur hissediyorum kendimi.

Şuraya bir kolaj bırakayım mor tişörtlü salona başlamadan önce ki fotoğrafım ve açık yeşil tişörtlü geçtiğimiz pazar günü çekildi.
posted from Bloggeroid

24 Haziran 2016 Cuma

Örgü hırkam, kilom


Kendime yakadan başlama hırka örüyorum. Misinalı şii kullanamıyorum kolumda ördüğüm için dolayısıyla şu an şişe sığmamaya başladı örgüm. Ama ayırmaya az kaldığı için sorun yok. İlk kez yetişkin hırkası yapıyorum bu şekilde ve sonuç şimdilik muamma benim için. Giydiğimde başarı aranım ortaya çıkacak, eee her işin acemiliği var elbette...
posted from Bloggeroid

21 Haziran 2016 Salı

Kitap okumak aşktır


Kitap okumak öyle güzel ki çocukluğumdan beri vazgeçemediğim hobim. Hobidende öte alışkanlık, bağımlılık ne derseniz artık. Zaman zaman ara versemde asla vazgeçemem diye düşünüyorum. Üçleme bitti ve yine çok güzeldi. Fantastik ve aşk dolu, büyülü kitap sevenler için güzel bir seçim. Tavsiye ederim.

Vee tabi ki yeni bir kitaba başladım. Motif motif etkinlikten sevgili arkadaşım Nilgün'den gelen kitabım. Üçlemeden oldukça farklı bir konuya sahip ve bir solukta okudum desem yeridir.

Kitabımla beraber gelen ayraçta çok havalı ayrıca :)
posted from Bloggeroid

12 Haziran 2016 Pazar

Örgü, kitap


İkinci minder örgümde bitti nihayet ,sıra üçüncüde ve sonra arkaları örülecek. Bunları sandalyelere bağlayıp balkonda kullanmak istiyorum ama oturduğumuz evin balkonu küçük maalesef. Küçük bir masa ve iki sandalye sığar yanlızca. Malum evimiz Derince'de kaldı ve kocaman balkonumuzda. Keşke tekerlek takılabilseydi evlere yada portatif katlanabilir olsaydı...

Bu ciciş hırkada bitmek üzere, aynı anda kaç iş yapıyorsam artık...

Motif motif etkinlik arkadaşlarımla bu yastıktan örüyoruz, örüyolar ben henüz başlayamadım. Bu akşam başlasam iyi olurdu. Dün nöbetçiydim bugün nöbetten çıkacağım umarım. Yaklaşık 2 saat kalmış. Hadi bana iyi istirahatler :)

Bu güzel kitabıda bitirdim eee nöbette örgü yoksa kitap var. Okumak güzel Nora Roberts yazmışsa dahada güzel... dünyayı güzelleştiremiyorsak en azından kendi dünyamızı güzelleştirelim olmaz mı...

posted from Bloggeroid

27 Mayıs 2016 Cuma

Kitap ,motif motif motif

En son nerede kalmıştık. Yelekler ,kilolar ,kahveler derken 1 ay geçti yine.

Motif motif etkinlikte motifleri birleştirme zamanı. Yavaştan başladım bakalım ne zaman bitecek. Aşk ile örülü hikayeleri motif sever arkadaşlarımla birlikte okuyoruz. İnstagramdan takip etmek isterseniz birelifbirgonca hesap adım.

Ve tabi ki yeni işler olmazsa olmaz. Eski üç tane sandalyem var onlara ince minderler yapma hevesindeyim. İnşallah güzel olurlar.

İlki bitti sayılır arkası örülüp içine pazardan aldığım beyaz kumaşla ince minderler dikilip doldurulup sandalyelere bağlanmasıyla olay bitecek. Bayada işi varmış neyse biter herhalde. Endişeye mahal yok.
posted from Bloggeroid

3 Mayıs 2016 Salı

Yelekler, tartılar


Bu aralar ailecek yelek örüyoruz. Ayıcıklı ve yeşil benim ördüklerim, mavi beyaz desenli kayınvalidemden ve pudra pembe görümcemden. Yakın akrabalarda doğan bebekler sağlıkla giysinler.


Tartıyla aramız bir iyi bir kötü bir aşağı bir yukarı. ..bakalım bu cuma ne göreceğim.

Ve tabi ki yeni bir örgü ,yine kapüşonlu hırka örüyorum henüz doğmamış bir kız çocuğu için.

posted from Bloggeroid

25 Nisan 2016 Pazartesi

Kahve kokusu

Günlerden pazartesi mevsim bahar hava yağmurlumsu bulutlu. Klasik pazartesi sendromu #pazartesi #sendrom #kahve #ben

Kitabı uzun zaman önce almıştım yeni okuyorum. İlk defa okuduğum bir yazar. Biraz ismine kandım birazda kapakta yazan söze aldandım. Ama güzel bir kitap, deneme türünde yazılmış ben beğendim ,huzur veren hoş bir sadeliği var diyebilirim.
"Akıl ve kalp dağınıklığınızı suya vereceğiniz bir kitap..."

Kahve her zaman her yerde mis kokulu sade vede taze olmalı.

posted from Bloggeroid

1 Nisan 2016 Cuma

Örgü

Yine bir mesafe girdi aramıza. Her ne kadar düzenli paylaşımda bulunmak istesemde pek mümkün olmuyor. Aslında itiraf etmeliyim hergün düzenli bir iş yapmak bana göre değil. Mesela yüzüme krem sürmek bakım yapmak falan , hiç yapamam. Blog yazmakta öyle.

Kitap ayracı ördüm sevgili arkadaşım Zeynep için. Mavilale blogunun sahibesi ve motif motif etkinlikte 3.ay motiflerini gönderdiğim arkadaşım güzel günlerde kullansın.

Kendime ördüğüm yelek bitti giymeye başladım ama havalar ısındı. Artık seneye kışa daha çok giyerim nasipse.

Bugün itibariyle kilom. Yaklaşık 2 haftadır karatay usulü beslenmeye çalışıyorum yürüyüş jamping jack vs. İnşallah istikrarı bozmam.
posted from Bloggeroid

17 Mart 2016 Perşembe

Bulut gölgesi


http://bulutgolgesi.blogspot.com.tr/2016/03/cocuklar-hepimizin-23-nisan-losev-icin.html?m=0
Bulut gölgesi blogunun sahibesi Tülin Hanım çok güzel bir kampanya başlatmış. Örgü ve dikiş bilen herkes davetli. İkisinide bilmiyorum yada yok ben yapamam derseniz en azından linki paylaşıp duyurabilirsiniz sevgili blog dostlarım.

posted from Bloggeroid

9 Mart 2016 Çarşamba

Örgü, kitap, diyet

Bu aralar kilo konusuna takılmış durumdayım. Yaz yaklaştığındanmı nedir artık bilemedim yada göbeğim benden ilerde diyemi acaba. Belkide boş takıntıdır. Gerçek dünyadan kaçmak için kullanıyor olabilirim belki bu durumu.
tarihi not eseyim köşeye: 04/03/2016
Yaza 60 olmayı umuyorum.


Motifler motifler. Pazar günü elimi kestim baya bir sakarlık abidesiyim ama yinede bikaç motif örmeden duramadım.

Bu kitabı okudum. Eğer çocuğunuz sınava hazırlanıyorsa ve siz sürekli ders çalış ,sınava hazırlan ,test çöz evladım, elalemde ne çocuklar var ,senden beklentim büyük diyorsanız evladınıza yada belki sözlü olarak söylemeyip davranışlarınızla bu düşünceleri yansıtıyorsanız mutlaka okumalısınız. Zaten Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarını severek okurum ,bu kitapta tavsiyemdir. Haa bu arada ben kendimi boşuna okumuşum gibi hissettim çünkü eşimde bende kızımıza derslerin hayatında ki en önemli şeyler olduğu imajını çizmedik hiçbir zaman. Kitabı okurken hep gülümsedim ve kendimizle gurur duydum. İnşallah hepimizin evlatları mutlu olacakları yerlere gelirler.
posted from Bloggeroid

27 Şubat 2016 Cumartesi

Bugün cumartesi galiba

İki ileri bir geri dedikleri budur...

Geçen cuma tartı fotoğrafım. Bu haftakini çekmedim işe geç kalmayayım diye. 67.3 kg. Tabi ki birkaç gündür nükseden alerji durumunun ve antihistaminik kullanmanın sonucu böyl olmalıydı. Neyse artık önümüze bakıciiizz...


Yeleğimede devam ediyorum tabi ki. Bu örneği çok sevdim yapmak kolay ve eğlenceli...
posted from Bloggeroid

14 Şubat 2016 Pazar

Motifler

Motif etkinliği için yaptığım deneme motiflerinden tutacak yaptım eee o kadar ördüm boşamı gitsin dimi.

Bence güzel oldu.

Buda ilk ay motiflerimle Hatice arkadaşıma göndermek için ördüğüm tutacak.
Veee bana Nilgün'den gelen hediyelerim ve motiflerim.

Ellerine, emeğine, gönlüne sağlık arkadaşım.
Hatice'nin blogu :
http://1661hayat.blogspot.com.tr/
Nilgün'ün blogu :
http://www.nilgunkomar.com/
posted from Bloggeroid

8 Şubat 2016 Pazartesi

.....

Bazen hüzün bazen neşe hayat sürprizlerle dolu.

Yeni dünyaya gelen hayatlar bir tarafta kimi erken kimi yaşlanmıştı dediğimiz ama hep erkenmiş gibi gelen ölümler. ..

posted from Bloggeroid