22 Eylül 2015 Salı

Bitmeyen battaniye yapmışlar

Battaniye bitmek bilmedi, neden acaba? Hmm arada sürekli yeni örgüler başlayıp onlarıda yarım bırakıp başka örgülere başlamış olabilirmiyim ki...


Tabii hakkımı yememek lazım. Yaz tatili ve taşınma seramonisi, yeni bir şehir, yeni bir iş derken örgüye fazla zaman ayıramadım.


Her ne kadar fotoğraf çekip paylaşmasamda kış hazırlıkları sürüyor. Domates suları, fasulyeler, kuru biberler, patlıcanlar, menemenlikler, mısırlar vesaire vesaire... Allah herkese ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. .


posted from Bloggeroid

15 Eylül 2015 Salı

Bebek yeleği


Biz küçükken hazır giyim fazla yoktu. Ben şanslı bir çocuktum annem terzi olduğu için. Istedigim giysiyi seçerdim annem dikerdi yada örerdi. Bir bayramda yine elbise dikecek bana, ayakkabı ve çorap alınacak. İlçedeki tek kumaşçıya gittik ve o da ne iki tane kırmızı elbise getirmişler, tam bana göre. Ben dururmuyum başladım annemi çekiştirmeye anne alalım anne alalım. Annem baktı kumaşı naylon. Üstelik onun yerine iki elbiselik kumaş alınabilir. Ama ben çocuğum, satıcı tanıdık ikisinide götür abla deneyin diyor. Eve götürdük denedik annem beni ikna etmeye çalışıyor ama ne mümkün. Rahmetli babam alalım dedi ve ben o bayram ilk defa hazır elbise giydim, mutluyum...elbise naylon yakıyor kaşındırıyor ama olsun ben mutluyum... Çocuk olmak ne demek o zaman bilmiyordum 7-8 yaşındaydım sanırım. Ama annem babam biliyorlardı çocuk olmanın ne demek olduğunu. ..
posted from Bloggeroid

6 Eylül 2015 Pazar

4 Eylül 2015 Cuma

Eskişehir

Küçük bir Eskişehir turuna ne dersiniz blogcanlar :)





Sazova parkında masal şatosu...


Su altı müzesi. ..


Odunpazarı evlerinde ufak bir gezinti. ..
posted from Bloggeroid