22 Ocak 2015 Perşembe

Bebek hırkası

Bu aralar elimde illaki bir örgü var. Kış eşittir örgü gibi bir durum sözkonusu. Tabiki hala yarım örgülerim ve örmek isteyip başlayamadığım hayali örgülerim var.


Bu hırka bitti aslında ama süslemesini henüz yapmadım. Kapüşonundan başlayıp ördüm, ilk denememdi ve güzel oldu bence. Arkadaşımın annesi öruyordu hemen sayılarını aldım inceledim ve uyguladım. Yakında süslemesini bitirip paylaşıcam inşallah.

posted from Bloggeroid

21 Ocak 2015 Çarşamba

.....

Bu tutacağımın önü.

Buda arkası.


Henüz kullanmaya kıyamadım nedense ,halbuki örerken hemen bitsede kullansam diye düşündüm. Yarın yemek yaparken kullanmalıyım mutlaka yoksa niye ördüm ki dimi ama...


Bizim buralara kar yağmıştı geçen hafta, yağmayan yer kaldımı bilmiyorum memleketimde ama buralara yağınca farkettim ne kadar özlemişim kar görmeyi. Havalarda çok soğuk olduğundan uzaktan sevdim karları.

posted from Bloggeroid

19 Ocak 2015 Pazartesi

Tutacak ördüm :)

Yine yeni bir çalışma ile geldim bugün. Mutfağım için tutacak ördüm :) tabi diğerlerini eskitince yenilerini örmek gerekiyor.


Örnek instagramda takip ettiğim bir sayfadan.


Bakarak çıkardım örneği zor değil yani.


Tek katlı ince geldi arkasınada böyle bir kare örüp birlestirdim.


Kış aylarında geceler uzun hava soğuk. Dışarı mecbur değilsek çıkmamaya gayret ediyoruz, tabiki bu durumdan en çok memnun olan benim evde...

posted from Bloggeroid

9 Ocak 2015 Cuma

Yine ben

Yine aynı durum ben ve blogum ayrı kaldık uzun zamandır.

Geçen haftalarda yaptığım güzel bir salatayı paylaşmak istedim. Aşurelik buğdayı haşlayıp kabardıktan sonra içine istediğiniz malzemeyi koyuyoruz.


Öğün olarak tüketilebilir oldukça besleyici bir salata. Buğday yerine farklı malzemelerde kullanabilirsiniz. Yeşil mercimek, kara buğday, şehriye bunlardan bazıları.


Afiyet olsun. ..

posted from Bloggeroid