12 Aralık 2015 Cumartesi

Motif etkinliği


Aa yinemi yün almışım ben nasıl alabilirim daha evdekiler bitmedikii...
Ama çok cazip bir teklifle karşılaştım. Sevgili Nilgün( www.nilgunkomar.com ) bloguna motif etkinliği yapıyoruz katılmak ister misiniz yazmış, bende evet dedim :)
Aslında instagram da görmüştüm ilk , alonenesli paylaşmıştı ama ben şöyle bir baktım beğendim sonra neme lazım şimdi bu kadar işin gücün arasında sen önce elindekileri ör bakiim deyip susturmuştum kendimi. Fakat kader ağlarını çok hızlı ördü ve zavallı masum ben Nilgün'ün blogunda buldum kendimi :p
Ve işte bende artık motif motif etkinlik üyesiyim :)

Deneme bir iki...


Deneme üç beş on... ölçü tutar inşallah :))
posted from Bloggeroid

11 Aralık 2015 Cuma

Panço ve bere


Halasının minik kuzusuna panço ve bere ördüm.

Rengarenk istemişti benim prensesim seçti yününü. Nako vals renkleri parlaklığı çok güzel. Örmek kolay kaygan bir yapısı var ve sıcak tutacak.

Bitmiş hali budur, şu anda yolda. İnşallah tam olur üstüne.
posted from Bloggeroid

27 Kasım 2015 Cuma

Son durum

Benim elimdeki yünleri bitirme etkinliğim yünleri paylaşma etkinliği ve yeni yünler alma etkinliği şeklinde devam ediyor. Kayınvalidem kendine yelek örecekmiş mavi kırçıllı yünleri ona verdim görümceciğim arkadaşının ikiz bebekleri için yelek örecekti iki tane bebe yünü verdim. Benim için iyi oldu. Kuzuşumun süveteri için zaten yün almıştım, tabii bitti süveterde bu arada.

Yeğenim panço görmüş beğenmiş hala örermisin demiş örmezmiyim ,hemen üç yumak nako vals alıverdim.

Bende durum vahim, iflah olmaz şekilde yola devam. Eh napalım tek derdimiz yünler olsun dimi ama :)

posted from Bloggeroid

5 Kasım 2015 Perşembe

Daldan dala

Elimdeki ipleri bitirme etkinliği kendi çapında devam etmekte. Ama gel gör ki yeni yün almadan olmuyor maalesef.

Kızıma ördüğüm battaniye bitti nihayet. Kenarları ütülenecek fakat ütü tamire gidip geldiği için gecikti. Yünleri karıştırıp kendime yelek başlamıştım, arkası bitmek üzere.

Tabiki onu bir kenara bırakıp kuzuya süveter başladım.

Mor renk elimde vardı. Benimde çok beğendiğim bir renk kendisi amma velakin kuzucan pek beğenmemiş.
''Ben bu rengi pek beğenmiyorum anneciğim gri örsen desenide bordo olsa nasıl olur '' demezmi. Sonrası malum, ver elini yüncü. .. babasına anlatırkende dediki:''yünleri alırken annemin gözleri parlıyordu babacığım''

Şimdilik bu aşamadayım. Sakın kesintisiz buna devam ettiğimi düşünmeyin araya bir tutacak sıkıştırdım :))
Yani bende ki durum daldan dala...
posted from Bloggeroid

21 Ekim 2015 Çarşamba

Elimdeki yünleri bitirme etkinliği

Elimde çok fazla yün birikmiş. Aslında biraz azalmış hali bu.







Bunları bitirmeden yün almak istemiyorum. Mümkün olurmu bilmem tabii. Daha geçenlerde battaniyenin beyaz ipi bittiği için yüncüye girdim 3 yetecekken 4 yumak aldım yanınada bir mavi bir mor kattım çıktım. Artık nasıl başarırım almamayı bilemiyorum.


Iplerimi bitirmek için kendi çapımda bir etkinlik düzenlemeye karar verdim. 15 ekim itibariyle başladım verdiğim kararı uygulamaya. Süre 2 ay olabilir yada süre belirtmesemmi acaba.


İlk çalışmamı kendime ithaf ediyorum. Ev yeleği örüyorum. Sonrasını düşündüm aklımda birkaç proje var. Daha önce battaniye ve bere örüp sevgi battaniyesine göndermiştim. Yine benzer amaçlı sevgimizi ellerimizle örüyoruz topluluğu var. Atkı ve bere örmeyi düşünüyorum.
posted from Bloggeroid

20 Ekim 2015 Salı

Patik örneği


Akraba gününde teyzelerden birisi örmüştü bu patiği ,hemen fotoğraf çektim ben bunu örerimki modunda. Öremebilcenmi fotoğraftan dediler örerim dedim.








Alt tarafı iki taraftan ilmek alarak örülüyor aynı bebek patiği gibi.

posted from Bloggeroid

9 Ekim 2015 Cuma

Bebek yeleği ve kitap


Instagram fotoğraflarımdan bir tanesi. Bu şirin yelek bitti birkaç gün önce. Artık kış kendini göstermeye başladı, akşamları pijama kalın çorap giyip ayaklarımı uzatıp çayımı yudumlarken örgü örüp arada facebooktu instagramdı bir bakayım halleri başladı nihayet.


Bu yelekte çok şirin oldu. Henüz bir sahibesi yok. Artık kime nasip olursa...


Tabiki kitapta okumak lazım. Bu kitabı aldıktan sonra hemen okuyamamıştım. Derince'deyken birkaç arkadaşım okudular benden önce. Bir arkadaşımın kuzusu gazete kağıtlarına cin aliler çizmiş ve sanırım kreş çalışması için şiir yazmışlar. Kitabı okumak için açtım ve karşıma çıkan manzara hüzünlendirdi beni, burnumun direği sızladı ve en son gülümsedim...
posted from Bloggeroid

6 Ekim 2015 Salı

Bakliyat torbası diktim

Ben nöbetçiyim ya bugün yine... Ancak emekli olunca kurtulacağım nöbetten sanırım.


Günler dolu dolu geçiyor bu aralar. Okulların açılması biraz hızlandırdı hayatımızı. Kışlık hazırlıklar bitti. Tabi herşey kavanozda saklanmıyor, bazıları için bakliyat kesesi gerekti. Hamarat ben evde kalıntı kumaşlardan birkaç kese dikiverdim.


Ve içlerini hemen doldurdum.


Sarımsak bozulmalarına engel olmak için. ..


Dikişlerdeki acemilik paha biçilemez tabiki :))


Made in Gonca
posted from Bloggeroid

2 Ekim 2015 Cuma

Bu bayram biz

Biz bayramda köye gittiydik. Kurbanıda orda kestik Allah kabul etsin inşallah. Bende arada yatak örtüsünü örmeye devam ettim.


Arada bir kahve keyfi yaptım.



Aslında annemin eski kahve fincanlarıyla türk kahvemizide yudumladık ama ben genelde yaptığım gibi fotoğraf çekmeyi unuttum yada şöyle diyeyim o anki sohbet muhabbet aklımın ucundan geçmedi fotoğraf çekmek.

posted from Bloggeroid

22 Eylül 2015 Salı

Bitmeyen battaniye yapmışlar

Battaniye bitmek bilmedi, neden acaba? Hmm arada sürekli yeni örgüler başlayıp onlarıda yarım bırakıp başka örgülere başlamış olabilirmiyim ki...


Tabii hakkımı yememek lazım. Yaz tatili ve taşınma seramonisi, yeni bir şehir, yeni bir iş derken örgüye fazla zaman ayıramadım.


Her ne kadar fotoğraf çekip paylaşmasamda kış hazırlıkları sürüyor. Domates suları, fasulyeler, kuru biberler, patlıcanlar, menemenlikler, mısırlar vesaire vesaire... Allah herkese ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. .


posted from Bloggeroid

15 Eylül 2015 Salı

Bebek yeleği


Biz küçükken hazır giyim fazla yoktu. Ben şanslı bir çocuktum annem terzi olduğu için. Istedigim giysiyi seçerdim annem dikerdi yada örerdi. Bir bayramda yine elbise dikecek bana, ayakkabı ve çorap alınacak. İlçedeki tek kumaşçıya gittik ve o da ne iki tane kırmızı elbise getirmişler, tam bana göre. Ben dururmuyum başladım annemi çekiştirmeye anne alalım anne alalım. Annem baktı kumaşı naylon. Üstelik onun yerine iki elbiselik kumaş alınabilir. Ama ben çocuğum, satıcı tanıdık ikisinide götür abla deneyin diyor. Eve götürdük denedik annem beni ikna etmeye çalışıyor ama ne mümkün. Rahmetli babam alalım dedi ve ben o bayram ilk defa hazır elbise giydim, mutluyum...elbise naylon yakıyor kaşındırıyor ama olsun ben mutluyum... Çocuk olmak ne demek o zaman bilmiyordum 7-8 yaşındaydım sanırım. Ama annem babam biliyorlardı çocuk olmanın ne demek olduğunu. ..
posted from Bloggeroid

6 Eylül 2015 Pazar

4 Eylül 2015 Cuma

Eskişehir

Küçük bir Eskişehir turuna ne dersiniz blogcanlar :)





Sazova parkında masal şatosu...


Su altı müzesi. ..


Odunpazarı evlerinde ufak bir gezinti. ..
posted from Bloggeroid

14 Ağustos 2015 Cuma

Yerleştik bitti

Ev yerleştirme bitti sonunda. Neyse ki izin diye birşey var yoksa çalışırken ev yerleştirmek bünyeye eziyet.


Pazartesi genel sekreterlikte olmak için son gün. Nerede çalışacağım belli olacak. Hakkımda hayırlısı ne ise olsun inşallah. Bakalım ne maceralar bekliyor beni, nasıl insanlarla karşılaşırım :)



Yerleşme işi bittiyse örgü örmek gerek. Yumurta çikolataların plastiklerini atmamışsak değerlendirmek gerekir. Minion anahtarlıklarımız olsa ne güzel olur.


posted from Bloggeroid

9 Ağustos 2015 Pazar

Neler yapmışım


Uzun zaman olmuş yazmayalı yine. En son eşya topluyordum sanırım. ..



Gazete eşya toplarken en büyük yardımcı eleman. Ara sıra küçük sürprizleride var kimi gülümseten kimi hüzünlü. Bu defa her iki duygu bir arada...


Eşyaları topladıktan sonra tatile gitmeyide ihmal etmedik. Taşınma öncesi yorgunluk atmak iyi geldi. Sonrasında da bir tatil iyi gelebilirdi yaa neyse :)
posted from Bloggeroid

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Hediye tutacak


Yine tutacak ördüm yine kırmızı, yeşil, beyaz. Çünkü arkadaşımın mutfağına en uygun renkler bunlar...
Artık gitme zamanı yaklaşıyor ve gitmeden sevdiğim arkadaşlarıma minik hediyeler bırakmak istiyorum.



posted from Bloggeroid

14 Mayıs 2015 Perşembe

Ordan burdan

Yine bir bebek yeleği bitirdim. Bu şirin yelek henüz yolda olan Yaren hanım için :)


Vee evde bardakta mısır yaptık. Yazdan buzluğa attığım mısırları haşladıktan sonra bıçakla dikine keserek tanelerini ayırdık ve içine ne istersek ilave ettik. Kızımın ki ketçaplı bizimki kırmızı biber ve limonlu.


Havalar sıcakmı soğukmu belli değilken bizler sırayla hastayız bugünlerde ve tabiki sonunculuk bana düştü. Ev ahalisini iyileştirip attım kendimi yatağa. Hadi bana geçmiş olsun. ..
posted from Bloggeroid

28 Nisan 2015 Salı

Tutacak


Bunuda anneme ördüm. Renkleri çok güzel oldu zaten kırmızı, yeşil ve beyaz muhteşem üçlü. ..


Boşuna dememişler kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun diye :)
Ama nedense son halini fotoğraflamamışım ,neyse anneme ördüğüm için onun alışık olduğu şekilde arasını sap örerek birleştirdim.

posted from Bloggeroid

19 Nisan 2015 Pazar

Diyet ,ben, ben ,diyet

Bedenimle inatlaşma halindeyiz 68 kilonun altında kalmamak için direnç gösteriyor kendisi. Neden kendime hükmedemediğimi anlamış değilim doğrusu. Sanırım yine takıntı haline getirdim kilo verme olayını...



Yürüyüş süremi uzattım biraz ve suyuma böyle garip şeyler atıp içiyorum. Tadı güzel ama ben neden böyle garip şeylerle uğraşıyorum bir fikrim yok..


Haa birde yoğurt kürü var. Göbek yağlarını erittiği söyleniyor, yazılıyor. 2 hafta yapmak gerekiyormuş, bugün 5 . günündeyim. Hadi hayırlısı. ..


posted from Bloggeroid

13 Nisan 2015 Pazartesi

Örgü tutacak

Bu aralar tutacak örme sevdasına düştüm, çıkarabilene aşkolsun.

Ama çok şirinler değil mi? Buda arkası, devamıda var sırayla yayınlarım.


posted from Bloggeroid

12 Nisan 2015 Pazar

Kefir yapalım


Bugün kefir yapıyoruz. Bu minikler boylarından büyük bir iş başarıyorlar. Kefir marketlerdede satılıyor ama kendi yaptığım kadar lezzetli değil. Yapılışı şöyle:
1 litre süte 1 tatlı kaşığı kadar maya katıyoruz.


Ben resimdeki silikon kapaklı sürahiyi kullanıyorum. Mayacıklarımızı kesinlikle metalle temas ettirmiyoruz. Bu püf noktası çok önemli. Plastik, cam ve tahta kullanıyoruz. Mayaladıktan sonra mutfak dolabına koyup iki gün bekletiyoruz ve plastik süzgeçten süzüyoruz. İsterseniz biraz sulandırabiliriz.
Gelelim mayayı saklamaya; yine plastik kapaklı cam kasede üstüne çıkacak kadar süt koyup buzdolabının yumurtalık kısmında saklıyoruz.
Unutmayın metale temas ederse ölür mayacıklarımız. Ve maya zamanla çoğalıyor, yani sevdiklerimizle paylaşabiliyoruz...


Not:Mayayı aktardan aldım :)
posted from Bloggeroid

5 Nisan 2015 Pazar

Örgü, diyet

Birkaç gündür yazamadım. Ama herşey yolunda ,hâlâ yediklerime dikkat ediyorum. Neredeyse 2 hafta oldu ve şu anda mis gibi elmalı kurabiye kokusu var evde. Ben yanlızca kokusuyla yetiniyorum tabiki. Hem elma hem şeker, şurda ne kaldı tekrar yiyebilmeme iki buçuk aycık.
Ama zaten 21 gün yemediğim de unutmuş olacak bedenim bu lezzetleri o yüzden belkide aklıma bile gelmez.


Pinnertest sonuçlarına uymaya başladığımdan bu yana kilom düşmeye başladı. Bu durumdan memnunum tabi. Zaten diyetisyen söylemişti metabolizmamın hızlanacağını. Laf aramızda pek spor yaptığımda söylenemez , günde ortalama yarım saat yürüyüş yapıyorum bazen artıyor bazen 20 dakika oluyor ama illaki yürüdüm.



Tabiki örmeye devam ediyorum. Bu cicişler kaybolanların yerine buzdolabı süslerim. Malum taşınma esnasında bazen tatsız sürprizler yaşanabiliyor ,bende nedense dolap süslerimi bulamadım. Başlarına ne geldiği muamma...
posted from Bloggeroid

27 Mart 2015 Cuma

Pinnertest ve örgü

Bugün pinnertest diyetisyenimle görüştüm. Aşağı yukarı bildiklerimi söyledi ama bilmediğim gıda intoleransının iyileşebileceği ve bununda belirtilen sürelerde kırmızı sütundaki gıdaları tüketmemekle mümkün olduğu. Birde maya deyince aklıma yanlızca ekmek gelmemesi gerektiğini öğrendim :))

Yine elimdeki ipleri bitirmek için uğraşmaya devam. En kolay bebek yeleği örmek galiba ve tabiki en zevkli örgü bebekler için örüleni. Sahibi belli olmasada bir bebeğin giydiğini hayal etmenin mutluluğu paha biçilemez :))

posted from Bloggeroid

25 Mart 2015 Çarşamba

3. Gün ve bebek yeleği

Bugün 3. gün ve yine başarılı geçti. Pazartesi sabah 69.1 kg idim bu sabah 68.6 kg. Kendimi nasıl hissediyorum henüz bilemiyorum sanırım her zaman ki gibiyim. Diğer gıdalar için birşey diyemem ama elma aklıma gelince ağzım sulanıyor. Eh napalım bunuda atlatıcam o kadar para verdim teste dimi ama.
Bugün ve yarın pirinç detoksu yapıyorum. Malum kadınlar kulübünde zayıflama grubumuz var bir süredir izinliydim listede değilim bu cuma listeye dönmek istiyorum vermem gereken 5 kilom kaldı ve artık kilomu verip mezun olmak istiyorum.


Fotoğrafsız yazı yazmaktan hoşlanmıyorum malum, konuyla alakalı olmasada yeni bitirdiğim fırfırlı yeleği paylaşayım dedim o yüzden.


Rengi toz pembe çokta güzel oldu. Gelecekteki sahibesi iyi günlerde giysin inşallah.

posted from Bloggeroid

23 Mart 2015 Pazartesi

1. Gün :)

Şeker pancarı ve elma +1
Sarımsak ve nohut +2
Koyun sütü +3
Yani 3 ay 6 ay ve 9 ay tüketmemem gereken gıdalar.
Bugün ilk günümdü ve başarılı geçti bence :))


Acılı ezme
domates, biber, salatalık, maydanoz, soğan, acı kırmızı biber ince ince doğranır nar ekşisi acıbiber salçası zeytinyağı isot ve limonla tatlandırılır.
Not:malzemelerin çok ince doğranmış olması gerekir, eğer doğrayamam derseniz doğrayabilen birine yaptırabilirsiniz. Misal benim kocışkom yaptı ,ellerine sağlık . Beyim diye söylemiyorum çok güzel salata yapar :)
Not 2: tabiki sarımsak ta koyuluyor ama benim uzun bir süre uzak durmam gerekiyor :(
posted from Bloggeroid

Pinnertest

Sonunda uzun zamandır yaptırsammı yaptırmasammı diye düşünüp durduğum gıda intoleransı testini yaptırdım. Sonuçları haftasonu aldım ve bugün itibariyle uygulamaya başladım. İnşallah başarabilirim uygulamayı.

posted from Bloggeroid

19 Mart 2015 Perşembe

Karmaşık hissediyor...

Duygu karmaşası yaşıyorum son günlerde. Bir tarafım neşeli gittiğimiz şehir güzel yaşanılası bir yer, bir tarafım üzgün can dostum var burda arkadaşlarım var, sevinçlerim, hüzünlerim... 10 sene oldu nerdeyse Kocaeli'ye geleli. Öncesi Afyon çalışmaya başladığım eşimle tanıştığım evlendiğim kızımın doğum yeri. 97'den 2005'e ve burası 2005'ten 2015'e. Şimdi hiç gidemeyiz dediğimiz yer Eskişehir. Yeni bir macera bizi bekliyor. Tedirginiz açıkçası hatta eşim daha tedirgin. Aslında erkekler kendi memleketlerinde yaşamak isterler genelde yada ben öyle düşünüyorum sanırım. Ama onada söylediğim gibi ''mutluluk insanın içinde gizliymiş, nereye giderse oraya taşırmış insan mutluluğunu'' .


posted from Bloggeroid

15 Mart 2015 Pazar

Hayat sürprizlerle dolu

Bazen hayat insana beklemediği sürprizler sunabiliyor :) olmaz dediğiniz şey kolayca oluveriyor. Biz bu yaz yine taşınıyoruz yine eşya topama ve yerleştirme seramonisi bizi bekliyor ama bu defa öyle şehir içinde lojmandan evimize değil şehir aşırı taşınıyoruz :)

Bu çok renkli bereyi elimdeki iplerden uydurdum kalınca sımsıcak bir bere oldu bendenize ee malum havalar soğuyumca elimdeki onyüz bereciklerim ince geldiler bende ihtiyaca binaen örüverdim. Nasıl olmuş ?😊


posted from Bloggeroid

23 Şubat 2015 Pazartesi

Dağıstan Çöreği

Sürekli ekmek aldığımız bir fırın var ve farklı ekmekler, çörekler bulmak mümkün o fırında. Geçenlerde yine ekmek almak için girdik Dağıstan Çöreği dikkatimi çekti aldım. Fiyat etiketine içindekileri kısmen de olsa yazmışlar. Lezzeti o kadar hoşumuza gitti ki ben hemen el attım duruma ve ben bunu yapabilirim modunda internetten aradım taradım tarif yok. Ama bu durum engelmi değil elbette. Uydurdum yaptım bence fena olmadı, gerçeğine oldukça yakın oldu.


Malzemeler
5 bardak un(ben çavdar, tam buğday, beyaz un karışımı kullandım)
1 paket kuru maya
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 er tatlı kaşığı mahlep, tarçın, zerdeçal, zencefil, yeni bahar ve istediğiniz baharatlardan ayrıca miktarlarını artirabilirsiniz.
Bir miktar çekirdek içi koydum ben keten tohumu da konabilir
1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, sarısı üstü için.
1 su bardağı ılık süt ve aldığı kadar ılık suyla hamurumuzu yoğuruyoruz. Geleneksel hamur yumuşaklığı ölçüsü kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. 30-45 dakika yeterli.
Hamuru 4 eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üstüne yumurta sarısı, susam, çörek otu serpip 170 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsun...


posted from Bloggeroid

13 Şubat 2015 Cuma

Hello kitty li süveter (ler)

Yine yeni bir örgü daha doğrusu iki örgü diyeyim. Arkadaşımın ikiz kızları vardı ya hani onlara süveter ördüm hemdeee hello kitty li :))
İpim nako vizon ,seviyorum nakoyu ne diyeyim. 5 numara şiş 64 ilmek başladım etek uçları ve kenarları haroşa düz örgü kare yaka iki tane süveter.

Hello kitty kafalar için 13 zincir ve etrafını sık iğne örerek döndüm tabi her iki kenardan 3 er 3 er artırdım oval bir motif oldu ve kulaklar.



Sonra gözler ve burunlar.


Vee fiyonklar ,pirinç örgü yaptım fiyonkları...


İşte sonuç :))
posted from Bloggeroid