21 Ekim 2015 Çarşamba

Elimdeki yünleri bitirme etkinliği

Elimde çok fazla yün birikmiş. Aslında biraz azalmış hali bu.







Bunları bitirmeden yün almak istemiyorum. Mümkün olurmu bilmem tabii. Daha geçenlerde battaniyenin beyaz ipi bittiği için yüncüye girdim 3 yetecekken 4 yumak aldım yanınada bir mavi bir mor kattım çıktım. Artık nasıl başarırım almamayı bilemiyorum.


Iplerimi bitirmek için kendi çapımda bir etkinlik düzenlemeye karar verdim. 15 ekim itibariyle başladım verdiğim kararı uygulamaya. Süre 2 ay olabilir yada süre belirtmesemmi acaba.


İlk çalışmamı kendime ithaf ediyorum. Ev yeleği örüyorum. Sonrasını düşündüm aklımda birkaç proje var. Daha önce battaniye ve bere örüp sevgi battaniyesine göndermiştim. Yine benzer amaçlı sevgimizi ellerimizle örüyoruz topluluğu var. Atkı ve bere örmeyi düşünüyorum.
posted from Bloggeroid

20 Ekim 2015 Salı

Patik örneği


Akraba gününde teyzelerden birisi örmüştü bu patiği ,hemen fotoğraf çektim ben bunu örerimki modunda. Öremebilcenmi fotoğraftan dediler örerim dedim.








Alt tarafı iki taraftan ilmek alarak örülüyor aynı bebek patiği gibi.

posted from Bloggeroid

9 Ekim 2015 Cuma

Bebek yeleği ve kitap


Instagram fotoğraflarımdan bir tanesi. Bu şirin yelek bitti birkaç gün önce. Artık kış kendini göstermeye başladı, akşamları pijama kalın çorap giyip ayaklarımı uzatıp çayımı yudumlarken örgü örüp arada facebooktu instagramdı bir bakayım halleri başladı nihayet.


Bu yelekte çok şirin oldu. Henüz bir sahibesi yok. Artık kime nasip olursa...


Tabiki kitapta okumak lazım. Bu kitabı aldıktan sonra hemen okuyamamıştım. Derince'deyken birkaç arkadaşım okudular benden önce. Bir arkadaşımın kuzusu gazete kağıtlarına cin aliler çizmiş ve sanırım kreş çalışması için şiir yazmışlar. Kitabı okumak için açtım ve karşıma çıkan manzara hüzünlendirdi beni, burnumun direği sızladı ve en son gülümsedim...
posted from Bloggeroid

6 Ekim 2015 Salı

Bakliyat torbası diktim

Ben nöbetçiyim ya bugün yine... Ancak emekli olunca kurtulacağım nöbetten sanırım.


Günler dolu dolu geçiyor bu aralar. Okulların açılması biraz hızlandırdı hayatımızı. Kışlık hazırlıklar bitti. Tabi herşey kavanozda saklanmıyor, bazıları için bakliyat kesesi gerekti. Hamarat ben evde kalıntı kumaşlardan birkaç kese dikiverdim.


Ve içlerini hemen doldurdum.


Sarımsak bozulmalarına engel olmak için. ..


Dikişlerdeki acemilik paha biçilemez tabiki :))


Made in Gonca
posted from Bloggeroid

2 Ekim 2015 Cuma

Bu bayram biz

Biz bayramda köye gittiydik. Kurbanıda orda kestik Allah kabul etsin inşallah. Bende arada yatak örtüsünü örmeye devam ettim.


Arada bir kahve keyfi yaptım.



Aslında annemin eski kahve fincanlarıyla türk kahvemizide yudumladık ama ben genelde yaptığım gibi fotoğraf çekmeyi unuttum yada şöyle diyeyim o anki sohbet muhabbet aklımın ucundan geçmedi fotoğraf çekmek.

posted from Bloggeroid