28 Nisan 2015 Salı

Tutacak


Bunuda anneme ördüm. Renkleri çok güzel oldu zaten kırmızı, yeşil ve beyaz muhteşem üçlü. ..


Boşuna dememişler kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun diye :)
Ama nedense son halini fotoğraflamamışım ,neyse anneme ördüğüm için onun alışık olduğu şekilde arasını sap örerek birleştirdim.

posted from Bloggeroid

19 Nisan 2015 Pazar

Diyet ,ben, ben ,diyet

Bedenimle inatlaşma halindeyiz 68 kilonun altında kalmamak için direnç gösteriyor kendisi. Neden kendime hükmedemediğimi anlamış değilim doğrusu. Sanırım yine takıntı haline getirdim kilo verme olayını...



Yürüyüş süremi uzattım biraz ve suyuma böyle garip şeyler atıp içiyorum. Tadı güzel ama ben neden böyle garip şeylerle uğraşıyorum bir fikrim yok..


Haa birde yoğurt kürü var. Göbek yağlarını erittiği söyleniyor, yazılıyor. 2 hafta yapmak gerekiyormuş, bugün 5 . günündeyim. Hadi hayırlısı. ..


posted from Bloggeroid

13 Nisan 2015 Pazartesi

Örgü tutacak

Bu aralar tutacak örme sevdasına düştüm, çıkarabilene aşkolsun.

Ama çok şirinler değil mi? Buda arkası, devamıda var sırayla yayınlarım.


posted from Bloggeroid

12 Nisan 2015 Pazar

Kefir yapalım


Bugün kefir yapıyoruz. Bu minikler boylarından büyük bir iş başarıyorlar. Kefir marketlerdede satılıyor ama kendi yaptığım kadar lezzetli değil. Yapılışı şöyle:
1 litre süte 1 tatlı kaşığı kadar maya katıyoruz.


Ben resimdeki silikon kapaklı sürahiyi kullanıyorum. Mayacıklarımızı kesinlikle metalle temas ettirmiyoruz. Bu püf noktası çok önemli. Plastik, cam ve tahta kullanıyoruz. Mayaladıktan sonra mutfak dolabına koyup iki gün bekletiyoruz ve plastik süzgeçten süzüyoruz. İsterseniz biraz sulandırabiliriz.
Gelelim mayayı saklamaya; yine plastik kapaklı cam kasede üstüne çıkacak kadar süt koyup buzdolabının yumurtalık kısmında saklıyoruz.
Unutmayın metale temas ederse ölür mayacıklarımız. Ve maya zamanla çoğalıyor, yani sevdiklerimizle paylaşabiliyoruz...


Not:Mayayı aktardan aldım :)
posted from Bloggeroid

5 Nisan 2015 Pazar

Örgü, diyet

Birkaç gündür yazamadım. Ama herşey yolunda ,hâlâ yediklerime dikkat ediyorum. Neredeyse 2 hafta oldu ve şu anda mis gibi elmalı kurabiye kokusu var evde. Ben yanlızca kokusuyla yetiniyorum tabiki. Hem elma hem şeker, şurda ne kaldı tekrar yiyebilmeme iki buçuk aycık.
Ama zaten 21 gün yemediğim de unutmuş olacak bedenim bu lezzetleri o yüzden belkide aklıma bile gelmez.


Pinnertest sonuçlarına uymaya başladığımdan bu yana kilom düşmeye başladı. Bu durumdan memnunum tabi. Zaten diyetisyen söylemişti metabolizmamın hızlanacağını. Laf aramızda pek spor yaptığımda söylenemez , günde ortalama yarım saat yürüyüş yapıyorum bazen artıyor bazen 20 dakika oluyor ama illaki yürüdüm.



Tabiki örmeye devam ediyorum. Bu cicişler kaybolanların yerine buzdolabı süslerim. Malum taşınma esnasında bazen tatsız sürprizler yaşanabiliyor ,bende nedense dolap süslerimi bulamadım. Başlarına ne geldiği muamma...
posted from Bloggeroid