23 Şubat 2015 Pazartesi

Dağıstan Çöreği

Sürekli ekmek aldığımız bir fırın var ve farklı ekmekler, çörekler bulmak mümkün o fırında. Geçenlerde yine ekmek almak için girdik Dağıstan Çöreği dikkatimi çekti aldım. Fiyat etiketine içindekileri kısmen de olsa yazmışlar. Lezzeti o kadar hoşumuza gitti ki ben hemen el attım duruma ve ben bunu yapabilirim modunda internetten aradım taradım tarif yok. Ama bu durum engelmi değil elbette. Uydurdum yaptım bence fena olmadı, gerçeğine oldukça yakın oldu.


Malzemeler
5 bardak un(ben çavdar, tam buğday, beyaz un karışımı kullandım)
1 paket kuru maya
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 er tatlı kaşığı mahlep, tarçın, zerdeçal, zencefil, yeni bahar ve istediğiniz baharatlardan ayrıca miktarlarını artirabilirsiniz.
Bir miktar çekirdek içi koydum ben keten tohumu da konabilir
1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, sarısı üstü için.
1 su bardağı ılık süt ve aldığı kadar ılık suyla hamurumuzu yoğuruyoruz. Geleneksel hamur yumuşaklığı ölçüsü kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. 30-45 dakika yeterli.
Hamuru 4 eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üstüne yumurta sarısı, susam, çörek otu serpip 170 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsun...


posted from Bloggeroid

13 Şubat 2015 Cuma

Hello kitty li süveter (ler)

Yine yeni bir örgü daha doğrusu iki örgü diyeyim. Arkadaşımın ikiz kızları vardı ya hani onlara süveter ördüm hemdeee hello kitty li :))
İpim nako vizon ,seviyorum nakoyu ne diyeyim. 5 numara şiş 64 ilmek başladım etek uçları ve kenarları haroşa düz örgü kare yaka iki tane süveter.

Hello kitty kafalar için 13 zincir ve etrafını sık iğne örerek döndüm tabi her iki kenardan 3 er 3 er artırdım oval bir motif oldu ve kulaklar.



Sonra gözler ve burunlar.


Vee fiyonklar ,pirinç örgü yaptım fiyonkları...


İşte sonuç :))
posted from Bloggeroid

10 Şubat 2015 Salı

Ayıcıklı bebek hırkası

Sonunda ayıcıklı bebek hırkası bitti henüz ütülemedim. İpim nakodan ama ismini hatırlamıyorum. 4.5 numara şişe uygun herhangi bir yünle örülebilir.72 ilmek başladım önce kapişonunu ördüm. 4 sıra haroşadan sonra düz örgüyle devam ettim.

Bebek patiği örmek gibi. 20-25 sıra ördükten sonra ilmek sayısını üçe bölüp yanlız ortaa kalan kısmı örüyoruz her sırada kenardan 1 ilmeği ördüğümüz son ilmekle beraber örüyoruz böylece kapişon oluşuyor. Kenarlardaki ilmakler bittiğinde kapişonun iki yanindan ilmek alarak tekrar 72 ilmeğe tamamlıyoruz. Ve yakadan başlama hırka şeklinde örerek tamamlıyoruz. Süslemesi size kalmış. Hadi kolay gelsin.

posted from Bloggeroid

3 Şubat 2015 Salı

Gece vakti

Gecenin bir vakti post hazırlamakta neyin nesi. Yazasım geldi napayım. Uyku tutmadı desem değil aslında yorgunum , uykumda var sanırım yorgunluktan uyuyamadm. Aslında uyumalıyım gecenin ne getireceği belli olmaz.Neden mi; çünkü ben nöbetçiyim bugün, çünkü ben ameliyathane hemşiresiyim...


posted from Bloggeroid