21 Aralık 2014 Pazar

Baykuşlu bere

Kızıma baykuşlu bere ördüm geçen hafta. İlk denememdi fenada olmadı.

Amigurumi örmek gibi ama trabzan yaptım ben bir dolayıp iki defada çekerek. İpimde özel sarım iplerdendi yumuşacık oldu.

posted from Bloggeroid

9 Aralık 2014 Salı

8 Aralık 2014 Pazartesi

Bebek yeleği

Yine biten hediye giden ama benim daha yeni bloga eklediğim bebek yeleği.

Altın örgü forumunda beraber ördük bu güzel yeleği.





posted from Bloggeroid

8 Kasım 2014 Cumartesi

Yeşilden sonbahara

Bugün yeşil manzaralarla merhaba demek istedim.


İşe yürüyerek gidip geliyorum artık. Bu sonbaharı karşılayan incir ağacı yolumun üstünde ki ağaçlardan yanlız bir tanesi..



Evden çarşıya diye çıkıp dönüşte yolu uzatmamın sonucu bu güzel orman manzarası. İyiki uzatmışım yolu..



Vee uzayan yoldan eve doğru uzanan yürüyüş yolu :)

posted from Bloggeroid

27 Ekim 2014 Pazartesi

Örgüler, tokalar

Bu model çok hoşuma gitti hemen başladım elimdeki onca yarım örgüye rağmen. Nedense yeni bir örnek görünce dayanamıyorum başlıyorum sonra bir köşede yığın halinde kalıyor yarımlar.

Bu ciciler kızımın arkadaşlarına toka olarak hediye edildiler. Üç senedir gelenek haline getirdiğimiz bir günümüz var kuzunun ilkokul arkadaşları ve anneleriyle. Bu sene çocuklar ortaokula başladılar farklı okullardalar ama biz buluşmaya devam ediyoruz ve her buluşmada çocuklardan birinin doğumgününü kutluyoruz. Doğumgünü çocuğuna hediyeler geliyor tabiki ve o da arkadaşlarına minik hediyeler veriyor. Bizde bu sene kızlar için toka hazırladık erkeklere yapamadık tabiki, onları yapışan not kağıtları ve balonla kandırdık.




posted from Bloggeroid

24 Ekim 2014 Cuma

Tarhana yaptım ben

Bayram tatilinden önce yoğurduğum tarhanamı tatil dönüşü döktüm. Normalde en az 21 gün bekletilir bizde tarhana benimki araya bayram girince 25 gün beklemek zorunda kaldı. Tabiki gayet lezzetli oldu. Ama acısı az olmuş nasipse seneye acı biberi daha fazla katıcam.

Tarifi var elbette tarhananın ama daha sonra yazacağım.

Şimdilik yanlız resimler var :))
posted from Bloggeroid

3 Ekim 2014 Cuma

Örgü

Yine amigurumi örme çabasındayım bu aralar. Parçalar birlestiğinde sevimli bir köpek ortaya çıkmasını umuyorum.

Bu sevimli çalışma tamam dondurma ama toka olacak bir dondurma. Hayal ürünü demek isterdim fakat diyemiyorum n yazık. Tamamen kopya yada esinlenme diyelim biz ona en iyisi. Bir arkadaşım kızına almış bende kızıma òrdüm. Farklı şekillerde çalışmalarım olacak yakında :))

Veee elimdeki bir sürü yarım örgüye rağmen aklımda deli sorular ne örsem ne örsem ....

posted from Bloggeroid

29 Eylül 2014 Pazartesi

Kazak bittiii

Uzun zamandır elimdeydi bu kazak nihayet bitirebildim. Bir dahaki sefere büyük bir örgüye başlamadan önce daha fazla düşüneceğim sanırım :)



posted from Bloggeroid

23 Eylül 2014 Salı

Yağmur yağdı kaç ....

Bugün sabah işe giderken anladım ki kış kapıda. .. ben durumdan şikayetçimiyim, hiç değilim. Sanırım kışı daha çok seviyorum :) zaten ben kışın ortasında doğmuşum. ..

posted from Bloggeroid

20 Eylül 2014 Cumartesi

Ben kitap kazandım yaa

Bibliyomanyaklardan kitap kazanmıştım geldi kitabım banada çok mutlu olmak düştü :))

posted from Bloggeroid

13 Eylül 2014 Cumartesi

Ben geldimmm

Tatildi taşınmaydı okul açılacaktı derken geldik tatilin son haftasonuna, pazartesi okullu okuluna çalışan işine :))






posted from Bloggeroid

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Hüzünlümüyüm ne...

Gunler hızlıca geçip gitmekte kış bitti bahar geldi derken bir bakmışız yaz gelmiş. ..yalnızca mevsimlermi günlermi ömrümüzden geçip giden, insanlar da var dün var bugün yok olan. Bi akşam konuşup gülüşüp yemek yediğin aynı sofrada bi gün bakmışsın yüzünü çevirir suçlu bakan gözlerini görme diye...kendini almış senden ama en çokta gülümsemeni almış ve tabi güven denen o duyguyu almış yanına sen sağ ben selamet der gibi...

Posted via Blogaway

3 Temmuz 2014 Perşembe

Birleştirme zamanı

Motiflerimi birleştirmeye başladım sonunda...sanırım bebek battaniyesi olur. Tabii fikir degiştirmezsem yine :)

Posted via Blogaway

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Küçük mutluluklar

Kocişimin bana sürprizi ♥ aslında tam sürpriz denirmi bilmem... geçen hafta bir gün gezerken mudoya girdik ,ben kıyafetlerle mutfak eşyalarına göz atarken beyim gel hatun sana örgü sepeti alalım dedi. Nasıl bi coştuysa artık iki tane alalım küçük olanı başka bi yerde kullanırsın dedi. Başka bişey dedimi hatırlamıyorum ben o arada mutlu mesut alalım deyip bir yandan kocişimin nasıl böyle bir karar verdiğini ve ikinci sepeti nerede kullanabilecegimi düşünmeye başlamıştım bile. Nitekim sonunda sepetlerin indirimde olduğunu öğrenip küçük sepeti çamaşır makinasının üstünde kullanmaya karar vermem kasada ödeme yapılma anına denk geldi. Eh ne diyelim örgülerim mutlu, ben mutlu ben mutlu olunca kocişkom huzurlu :))

Posted via Blogaway

1 Temmuz 2014 Salı

Motifler

Motif etkinliğinden gelen motifleri birleştirmeye devam ediyorum ve kalan lif ipleriyle sıkıldıkça ördüğüm motifler çoğalmaya devam ediyor. Aslında nasıl birleştireceğime karar veremedim motifleri ...grimi ,siyahmı, beyazmı olmalı birleştirme rengi muamma şimdilik. ..

Posted via Blogaway

30 Haziran 2014 Pazartesi

Çocuk sınavda. ...

Kuzum geçenlerde bilsem sınavına katıldı. Bizde beyimlen dışarda kızımızı bekledik uslu uslu :) diycem amma ben etrafı keşfe çıkmadan duramadım tabiki. .. eskiden lunaparklarda olurdu sihirli aynalar, belkide hala vardır bilemiyorum. Ama bilsemin koridoruna koymuşlar birkaç tane...ben en çok bu ikisini sevdim :))

Posted via Blogaway

15 Haziran 2014 Pazar

Günaydın

Aslında bebek şapkasının dikilişini yayınlamam gerekiyordu ama resimleri bilgisayara atıp telefondan silince başka bir güne kaldı. Yaz geldi havalar sıcak ama ben yinede orgulerime devam ediyorum. Kızımın yatak örtüsü bitmeyi bekleyenler arasında. Motifleri hatırlarsınız belki geçen sene motif etkinliğine katılmıştım. Inşallah bitecek bu yaz :)

Posted via Blogaway

6 Haziran 2014 Cuma

Bebek beresi

Bebek yeleği ve pantolonu bitti buda beresi olacak. Dün ördüm ama dikmedim henüz. Farklı bir şekilde dikicem çok şirin bi şapka olacak...

Posted via Blogaway

4 Haziran 2014 Çarşamba

Kitap okuyor(muy)um

Ne çok kitap okuyosun diyen bir arkadaşım var benim,birde sende çokmu kitap okuyosun sanki diyen bir arkadaşım var... elimde sürekli bir kitap olur. Olur olmasına fakat bu aralar pek fazla okumadığımı farkettim, neden acaba dedim hemende cevapladım;tabi ki akıllı telefon...internet, facebook, instagram, takip ettiğim bloglar var tabiki kadınlar klubü var...varda var yani hatta posta eklediğim fotoğraf instagramdan. Bu kitapta geçtiğimiz hafta kitap fuarında bir sahafta bulup ben bunu okumuşmuydum acaba diye düşünüp olsun alayım dediğim eski kokusu sinmiş kitap...meğer okumamışım...

Posted via Blogaway

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Edirne gezisi

Haftasonu arkadaşlarımla analı kızlı tura katıldık Edirne'yi gezdik. Yedik içtik çok beğendik. Mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Vee sevmiyor dahi olsanız ki bu ben oluyorum ciğer yemelisiniz...

Posted via Blogaway

2 Mayıs 2014 Cuma

Pek hamaratız

Bu aralar ana kız hamaratlığımız üstümüzde. Malum havalar bi sıcak bi soğuk bi yağmurlu. Bizde bu hafta kuzuyla evdeydik, hava güzelse attık kendimizi dışarı, yağmurluysa evde pasta börek yaptık. Örgü ördük yani ben ördüm :) kuzunun yaptığı keke yağ koymayı unutmuşuz. Eee öğrenmenin yaşı yok yağsız da olabiliyomuş kek...

Posted via Blogaway

29 Nisan 2014 Salı

Konser gösteri yüzme. ....

Bu aralar bi faliyet bi gezme bi yorgunluk bizde. Gecen hafta kuzumun sınıf arkadaşlarının yer aldığı koronun komserindeydik. Sonra 23 Nisan gösterilerimiz ve kuzumun ilk yüzme yarışması.

Posted via Blogaway

20 Nisan 2014 Pazar

Ekoköy yeniden

Yine bir kahvaltı ,yine ekoköy ama bu defa farklı bir evdeyiz. Ev diyorum çünkü evleri restaurant şeklinde düzenlemişler ve hanımlar işletiyorlar. Kahvaltı, doğa, çocuklar. .. harika bir gün geçirdik :)
Tabiki yine doğum günü kutlaması. Pastada çok lezzetliydi. Yapan arkadaşımın ellerine sağlık. Facebook ta cicikek yazıp bulabilirsiniz diğer pasta ve
kurabiyeleri.

Posted via Blogaway

14 Nisan 2014 Pazartesi

Bir yelek bir yürüyüş

Yine yeni bir bebek yeleği örüyorum. Bu defa nar çiçeği kırmızı. Kime nasip olur bilmem. Yeni sahibesi sağlıcakla giysin.
Ve diğer resimler yürüyüş hatırası. Biraz karanlık çıkmış ama napiim fotoğraf ustası değilim ki :))

Posted via Blogaway