23 Mayıs 2013 Perşembe

aaa benim blogum vardı dimiii

Uzun zaman oluş yine yazmayalı,sıcaklardan deyip geçiştirmek istiyorum bu konuyu,bu bahsi kapatalım lütfen:))
 Güzel bir kahvaltı menüsü:)

 Yarım örgülerimi tamamlamaya çalışıyorum.Yaz sıcakları başladı tabi zor oluyo örgü örmek ama kararlıyım yarımları bitirmeye:))O kadar çok ipim oldu ki onları bitirmeden ip almak istemiyorum,bu konuda kendime hakim olmak çok zor ama dayanmalıyım dimi ama;)

Bu ciciş önlükleri kızım okulda yapmış,aslında mutfak önlüğü kullanma alışkanlığım yok ama kullancaz artık kızımın hatırı büyük:))Biri bana biri kendine biriside anneanneye...Minik ellerin dert görmesin kuzucum benim:))

14 Mayıs 2013 Salı

11 Mayıs 2013 Cumartesi

bugün

 Bu cuma kilom :(
Buda yeni keşfettiğim atıştırmalık.Yoğurtla karıştırarak ta yenebiliyor çok hoşuma gitti doğrusu...

10 Mayıs 2013 Cuma

yoğurdum nasıl olmuşş

 Sütümüzü önceki yazıda hazırlamıştık mayalık yaklaşık 1 kaşık yoğurdumuzu süte kapatacağımız kapağa sürüyoruz.Kapağı kapatıp tenceremizi (benimki cam kap) sıcak bir yere sarıp sarmalıyoruz,ben sofra örtüsüne sarıp üstünede bir battaniye attım.
5-6 saat sonra açtığımızda yoğurdumuz hazır.Bu güzel yöntem için kızımın öğretmenine sonsuz teşekkürler..Afiyetler olsun sizlerede:))

9 Mayıs 2013 Perşembe

içimden geldii

 Tam buğday ekmeklerim.Normalde makinada yapıyordum ama bu defa çiçek gibi yaptım hamur makinada tabi:)Böyle güzel oldu diyetede uygun minik sanviç ekmekleri:))
 Bu da sevgili mikserim,sadece bakalım deyip alıp çıktığımız mikser:) Ama konu o değil konu üstündeki fiyonk;)Annemin mutfağımın küçük camı için diktiği şeker perdenin tutturma şeysi olan fiyonk benim nette gezerken gördüğüm şekilde mikserin kablosunu toplayıverdi..Nasıl ama bence düşünen güzel düşünmüş eh bende güzel uygulamışım:))
 Dikilmek için bekleyen menekşelerim . Hepsi aynı renk çünkü bir arkadaşımın kızı yanlışlıkla sehpayı düşürünce menekşem parçalara ayrıldı. Bu yapraklarda benim kurtarabildiklerim.
 Yeşil çay demleme aparatı,adı neyse artık:)Güzel demliyo çayı:)
 Buda benim çok değerli fincanım.Yıllar önce yapılmıştı kardeşim ve benim için.. Resimde bizim lise yıllarındayken çekilen fotoğrafımız :)
Geçen cuma günkü tartı fotoğrafım ben iyi alıştım bu tartı fotoğraflarına :)

8 Mayıs 2013 Çarşamba

yoğurdu böyle yaptınız mı hiç?


Kızımın öğretmeninden öğrendiğim yeni yoğurt yapma tekniği :)Bende çoğu insan evladı gibi annemden vede okuldaki genel beslenme dersinden ve hatta anneanne,babaanne vs. tüm aile büyüklerinden gördüğüm şekilde mayayı yoğurda ekleyip sarıp sarmalayıp bekletmek suretiyle yapıyordum yoğurdumu.Biraz sulu olmakla birlikte fena olmuyordu.Fakaaaat bu yeni yöntemle daha güzel oluyor...Resimde kaynamış ve yoğurt yapma sıcaklığına(45 derecemiydi ne el dayanır dayanmaz sıcaklık) getirilmiş sütümüz var...
Ama benim şimdi kankamla buluşmak için çıkmam gerekiyor o yüzden tarifin devamı daha sonra ;)))