29 Mart 2013 Cuma

bugünlük...

Bu aralar o kadar çok örmüyorum ki...elimden hiç bir iş çıkmıyor diyebilirim:))bu saç bandını örgücafede ördük yarışma etkinliğiydi:)bende 3. oldum..şimdiye kadar ki en büyük başarım inşallah bir gün 1. olurum (tabi yarışmaya başka katılan olmazsa:D)Sanki çok örgü örüyorum gibi etkinliklerede ben varım diyorum sürekli,inşallah bu rehavet hali fazla sürmez...
  Örgü konusunda bu kadar durgunken yiyecekler konusunda oldukça aktifim :)mutfağa giriyorum çıkışım muhteşem oluyor:))

Geçen hafta kuzunun arkadaşları ve anneleri misafirimdi bugünde iş yerinden arkadaşlarımı konuk ettim evimde:))

26 Mart 2013 Salı

Ne kadarda zor...

Çok sevdiğim bir arkadaşım çalıştığım hastanede sezeryan olmak üzere yanında olamadığım için çok üzgünüm,kendi memleketinde yaşamamak ne zormuş bir kez daha anladım.Çünki benim kızımı bırakabileceğim kimse yok:(Allah yardımcısı olsun Derya'cığımın.İkizleri olacak ve üstelik erken doğum yapıyor.Gerçi yanında arkadaşları var eşi var ameliyata girecek kişilerde arkadaşlarım ama insan yinede yanında olmak istiyor..Yapacak birşeyim yok şu anda inşallah sabah yanında olabileceğim:((

24 Mart 2013 Pazar

örgümü yemekmi...

 Kuzu hamur yoğurmaya pek meraklı tabiki bu durumdan faydalanmak lazım..Yavaş yavaş öğrensin mutfak işlerini:))
 Blog başlığı örüyorum ama bu ara yiyeceklerden gidiyoruz hayırlısı bakalım:))Prenses kuzunun sınıf arkadaşları konuğumuz oldular annelerle her ay toplanıyoruz bu haftada bizdeydik,tabi bütün sınıf değil kafa dengi olanlar diyelim...Bütün sınıfı ağırlamak bir hayli zor olurdu sanırım:))
 Muffinleri kızım yaptı sayılır:)
 Yine favorim haşhaşlı peksimet..Yaparken resimlerim demiştim ama yoğunluktan unuttum bir dahaki sefere artık;)
 3 katlı patates salatası,ilk defa kek kalıbına yaptım güzel oldu...
Bonibonlu kurabiyeler,tarifi burada ama bir püf noktası varmış deneyerek buldum:)160 170 derecede pişirmek gerekiyormuş ben dalgınlıkla 200 e ayarlayınca fırını bonibonlar çatlayıverdi...
 Bol yeşillikli etsiz çiğ köfte:))
 Koko star kurabiyeler,içinde Hindistan cevizi var.Tarifini internette buldum:))
 Sosisli milföyler,görüntüsü nasıl yapıldığını anlatıyor sanırım milföyü dörde böldüm sosisleride iki yanından artı şeklinde kesip kürdanla tuturdum:))
Tatlımız uydurma bişey oldu irmik tatlısı,çilekli puding ve en üstte bitter çikolata sosu:))Çocuklar bayıldı:))Bugünlük bu kadar benden elimde yarım örgüler var tabiki her zamanki gibi,biter bitmez paylaşıcam inşallah:))

22 Mart 2013 Cuma

bugün çok iş var


Birkaç gün önce yapmıştım bu güzel peksimeti(biz peksimet deriz haşhaşlı çörek diyenlerde var).mayalı hamurla yapılıyor bir dahaki yaptığımda daha ayrıntılı fotoğraf çekerim.Şimdi kaçıyorum biraz ortalık toplayıp pasta börek yapmaya girişmem lazım zira yarın mühim misafirlerim var,görüşmek üzere...işler beni bekler Işın Karaca eşliğinde aşk bende ferman sende.....


18 Mart 2013 Pazartesi

hafta sonundan

Bonibonlu kurabiyeleri kızımla birlikte yaptık tarifi internetten:)Ben farklı olarak damla sakızlı vanilya koydum bence güzel oldu..Benim gibi damla sakızını seviyorsanız denemelisiniz.Bir margarin 400 gr.nişasta (2kutu) 1 bardak un 1 bardak pudra şekeri,üzeri için 2 kutu bonibon:))

17 Mart 2013 Pazar

eskilerden...







Yeni örgüler var ördüğüm elimde tabikide ama onlar bitene kadar eskileri ekliyim dedim.Tabi bir hışımla siliverdiğim önceki blogumda vardı bu ördüklerim,burdada olsun.Neyseki pc deki resimleri silmiyorum gerçi silsemde geri dönüşüm kutusu var..Keşke herşeyin geri dönüşüm kutusu olsada geri yükleyebilsek hayatımıza...

13 Mart 2013 Çarşamba

bugünlük :)


Lif örüyorum..İlk defa ördüğüm birşey lif.Bakalım sonuç başarılı olacakmı?Alttaki yazıyı facebookta okudum çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim :))
 
 
82 YAŞINDAKİ BETÜL MARDİN"DEN KADINLARA ÖGÜTLER

1. Her sabah spor yapacaksın. Günaşırı filan değil evladım. Her sabah.

2. Hep ça...lışacaksın. Üreteceksin. Beynin meşgul olacak, hep koşturman gereken işler olacak.

... 3. Günceli takip edeceksin. Haber izle, dergi, kitap, gazete oku. Gündemi yakala. Her konuda kendini update et. Yeni çıkan kitapları da bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de.

4. Evlilik ise şart değil, kafanı takma. Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!)

5. Çocuk meselesine gelince... Ha işte, burada akan sular duruyor. Yapabiliyorsan yap. Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder. Doğurmayacaksan, evlat edin. O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok. Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol.

6. Günde bir kere et ye. Mutlaka her öğün sebze ve meyve ye. Kusura bakma, ben tatlı severim. Tatlıdan uzak dur diyemeyeceğim!

7. Ölümden sonra yaşamak istiyorsan, günlük tut. O küçük notlar, hem kendi hayatının tanıklığı, hem de yarına kalan bir bilgi kaynağı. Mesele benim babam, hiç düşünmeden 60 sene boyunca her gün Ece Ajanda'sına o gün olanları yazmış. Hâlâ açıp okuyorum ve çok faydalanıyorum.

8. Olumlu olacaksın.

9. Bazı şeyleri kabul edeceksin. Bütün kadınların seni sevmesine imkân yok! Demek ki bazı kadınlara dikkat edeceksin.

10. Erkeklere gelince, aynı anda birkaçını sevmeyeceksin. Ama onların böyle bir yeteneği ve şerefsizliği olduğunu bileceksin!!



12 Mart 2013 Salı

pepee bittii

Buğçemin pepeesi sabah bu haldeydi,örmek benim için dikmekten daha kolay her zaman:))Annem yanımda olsaydı aaah ah dikiverirdi:)Tabi olmayınca iş başa düştü,sabahtan beri dikiyorum bir temizlik bir dikiş bir temizlik bir dikiş...temizlik yaparken yoruldukça oturup molalarda diktim:)Akşamda süslemeleri yapıldı veee karşınızdaaa pepeeee....
Ben beğendim ördüğümü,kendim ördüm diye demiyorum ilk kez pepee ördüm o da halasının kuzusu için...İnşallah çok mutlu olur kuzu:))Eh ben beğendim inşallah ustalarda beğenir ne dersiniz Yasemin hanımcım:))Tabi temizlik ve pepeeyi dikmek arasında diyetimide ihmal etmedim...
Yağsız tavada köfte ve güzel bir salata:))yeşil mercimeğin salataya çok yakıştığını keşfettim..Herkesin damak tadı farklı tabiki ama ben sevdim,bence deneyin mutlaka:))

9 Mart 2013 Cumartesi

Bugünlerde

 Bu cıvıl cıvıl iplerle pepee örüyorum..İnşallah güzel olur halasının kuzusuna gidecek çünki doğum gününde :))
 Bu motifleride annesinin kuzusuyla birlikte yaptık..Geçen gün yüncü amcadan bebe yünü almaya birlikte gittim Elif'imle,yüncü amca kızıma motif makinası hediye etti.Birde senin yaşındaki çocuklar yapıyorlar demezmi :)senmisin bunu diyen eve gidene kadar bu konuda konuştuk eve girer girmezde başladık yapmaya ..tabi bu ikisini yaptık sıkıldık,devamı başka bahara artık:))
Bu aralar örgüye daha fazla zaman ayırmaya çalışıyorum am çokta mümkün olmuyor ama biraz çaba göstermeliyim değilmi ?Yoksa bu kadar ip nasıl biter:))

7 Mart 2013 Perşembe

Dün,bugün

 Bu aralar işyerndeki yer değişikliğimden dolayı kendimi iyi hissediyorum..Bir sürü olumsuzluktan kurtuldum hafifledim:)Bu gülen yüzlü patikler yine örgü cafeden etkinlik ürünü..Örmek istediğim o kadar çok şey varki ama zaman herşeye yetmiyor,ama bundan sonra daha fazla zamanım olur nöbet sayım biraz artttı ve tabiki izinlerimde arttı tuttuğum bütün nöbetlere izin kullanıyorum artık.Tabi izinlerdde çarşı pazar gezmekten zaman bulursam oturup örgüde örebileceğim :))
 MPG diyetim güzel gidiyor şimdilik öğünlerime sürekli dikkat etmeye çalışıyorum:))
Diyet olunca bitki çaylarıda önemli tabi,gerçi ben hep sevmişimdir çeşitli bitki çaylarını.Bu süzgeçide geçenlerde aldım çok kullanışlı...

6 Mart 2013 Çarşamba

Yeni yazı

İlkbahar geldi,havalar ısınmaya başlasada uçurtmamızı alıp çıksak uçurtma tepesine doğru :))

4 Mart 2013 Pazartesi

Tekrar merhaba

Bazen ani kararlar veririz,sonra yanlışmıydı acaba diye kısa bir tereddüt yaşarız vee aman boşver hayırlısı olsun deriz..Blogumu öyle bir ana denk geldi sildim...Pişmanmıyım,hiç değilim... Böyle güzel bir ıslak kek ikramıyla yeni bloguma yazılar eklemeye başladım bile...Hadi hayırlısı :))